Zwolsche Boys gaat ruim (2-5) onderuit tegen Elspeet

Jeffrey de Nooijer kon niet voorkomen dat Zwolsche Boys met 2-5 verloor van Elspeet. Foto Pedro Sluiter

Zwolsche Boys gaat ruim (2-5) onderuit tegen Elspeet. Het trainingsregime voor deze week? Hoe ballen vanaf de flanken onschadelijk te maken.

MARK VAN DER VEGT

De storm in het hoofd van Jeffrey de Nooijer is gaan liggen. Hij heeft weer ruim 90 minuten lang lopen trekken en sleuren. Ditmaal op kunstgras en dat is een toneel waarop zijn fluwelen balbehandeling stevig afsteekt tegen zijn robuuste voorkomen.

De spits en aanvoerder van de Boys (31) duwt met één hand een rek met ballen voor zich uit, in de andere draagt hij zijn stukgescheurde (linker)voetbalschoen – monument van de dadendrang van de eigenaar. ,,Ik kom wel naar jou”, zegt De Nooijer, wijzend op de journalist en de vuilnisbak waar deze naast staat. ,,Ken ik deze meteen weggooien.” Hij lacht de chagrijnige lach van een speler die een wedstrijd probeert te vergeten.

En het begint nog wel zo mooi voor de Boys. De thuisploeg heeft maar zeven minuten nodig om de score te openen via Stefan Hollegien, maar dat is de eerste en laatste keer dat ze op voorsprong komen. Het duurt een half uurtje, want nog voor de rust staat Zwolsche Boys twee keer te slapen bij vijandelijke voorzetten. De tweede paal als rustmoment is dodelijk en de scherpe Chiel Dijkgraaf profiteert tweemaal.

Het gebeurt allemaal vlak voor de pauze. Dat kwartiertje waarin de mannen nog even op scherp gezet kunnen worden, de fouten bespreken zodat ze niet wederom voorkomen. Peper in achterwerken. Dat werk.

Maar dat werkt niet vandaag. Want ruim acht minuten na de onderbreking streelt de bal reeds het Zwolsche Boys-doelnet. Weer na een spelhervatting, weer via een hoge bal vanaf de zijkant richting tweede paal, waar weer iemand loopt te slapen. Een patroon dat zich – geloof het of niet – later nóg eens herhaalt. ,,Ga nou es voetballen, man”, roept iemand vanuit de dug-out, als een simpele terugspeelbal bijna fataal wordt.

Heel even lijkt het daar zowaar op, op voetbal. En het levert bovendien een doelpunt op. Van, natuurlijk, De Nooijer. De spits schiet een vrije trap binnen als een strafschop van Johan Neeskens in de WK-finale: hard, zonder opsmuk en, achteraf bezien, slechts voor de statistieken. Want de aansluitingstreffer wordt tien minuten later geneutraliseerd door weer een tegengoal, waarna de thuisploeg in stijl afsluit en weer een treffer na een spelhervatting moet incasseren.

Als iedere voorzet een tegendoelpunt wordt, wordt winnen lastig, weet De Nooijer. Hij gooit zijn schoenen in de vuilnisbak. ,,Daar ligt wel een probleempje, ja.”

Bron: De Stentor

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys