Om des keizers baard

Een wedstrijd om des keizers baard spelen is nooit stimulerend op zich.

Maar als kampioen wil je ook niet met gebogen hoofd van het veld.

Dus ondanks dat wij nergens meer voor spelen als kampioen, toch proberen te tonen waarom we dat zijn. Tegen de nummer 3 uit moet dat kunnen.

FC RDC uit, een team met een Nigeriaans international in de gelederen. Dus daarvoor zeker oppassen.

Met een noodgedwongen aanpassing: Selina, Senay geblesseerd en Angeline door een “bijzondere valpartij” niet in staat om te keepen, gingen we aan de slag.

Chris op grote afstand:

 

En de volgende 11 speelsters en 3 wissels

Na een kwartier de eerste kans. Lisa die een keurige voorzet gaf, die door onze topscoorder Alieke in de netten gejaagd werd. Lisa en Kirsten kregen nog enkele kansen om de score op te voeren. Dezelfde doelpuntenmaakster bij de 2e treffer. Een voorzet van Tessa werd niet gescoord door Kirsten,  doordat er een overtreding op haar werd gemaakt. Maar in de scrimmage daarna schoot Alieke weer raak. Achterin werd er geen enkele kans weggegeven. De spits van FC RDC werd door de driehoek, Romy, Merle en Lieke vakkundig onschadelijk gemaakt en over de vleugels werd er voldoende druk gegeven zodat er geen bal voor Annelinde gevaar kon stichten. En met de stand 0-2 gingen we de rust in.

Omdat Kirsten na een overtreding van achteren in de eerste helft, enkele malen aan de kant moest komen om lucht te krijgen, besloten haar toch te wisselen voor Rosan. En met Fleur voor Romy de 2e helft in.

Binnen 3 minuten lag de derde er al in, Alieke kwam makkelijk voorbij haar tegenstander en de voorzet op maat, gaf Tessa de mogelijkheid om haar doelpuntje mee te pikken. Daarna werd ze gewisseld en kwam onze keepster Angeline in de spits.

Een afgeslagen bal kwam op zo’n 40 meter afstand van de goal voor de voeten van Fleur en die schoot zo over de keepster de 0-4 op het scorebord.

Helaas viel Merle uit, met een buikblessure. Gelukkig voor ons vond de tegenstander het geen probleem dat Tessa de laatste 10 minuten nog mee mocht doen. Dat bleek een dure keuze, want zij was weer scherp op rechts, met een voorzet op maat op het goudhaantje: Alieke.. 0-5.

Helaas kreeg de spits van RDC nog een kans door miscommunicatie achterin en maakte de 1-5, Maar Alieke was degene die het laatste competitiedoelpunt voor VVZ van dit kampioens-seizoen maakte. De assist was weer van Tessa. 1-6.

Nog een toernooi en een oefenwedstrijd tegen Be Quick’28 VR2 op 29 mei a.s. en dan zit het er weer op en gaan we ons klaar maken voor de 2e klasse. #zinin.

 

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys