Kampioensschaal blijft in de tas op sportpark Jo van Marle

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Zowel de vrouwen van SVO VVZ als de mannen van ZAC kunnen kampioen worden, maar met een gelijkspel voor beide ploegen blijft een feestje uit op een, vanwege de Hanze Trophy, uitpuilend sportpark Jo van Marle. De teleurstelling bij de vrouwen is groot na de comeback van concurrent SVZW.

Halverwege rekent eigenlijk iedereen op een kampioensfeestje. SVO VVZ, de vrouwenvoetbalafdeling van ZAC en Zwolsche Boys, kan in zijn vijfde seizoen eindelijk de derde klasse (waarop het zich had ingeschreven) achter zich laten. Met twee treffers van Janiek Kwakkel is er halverwege geen vuiltje aan de lucht (2-0). “Mooi is die hè, zelf gemaakt”, zeggen bestuursleden van VVZ in de pauze over de kampioensschaal. En mooi is die, maar na een matige tweede helft en de 2-2 in de 87ste minuut blijft de schaal in de tas. Bijna wordt het, diep in blessuretijd, ook nog 2-3, maar dit drama blijft VVZ bespaard waardoor het gat vier punten blijft. Niets aan de hand dus, met nog twee duels te gaan, maar de gemiste kans hakt er in.

‘Niet meer gevoetbald’

Invalster Lisa-Marie Boschma, een paar keer dichtbij de 3-1, staat er na afloop beteuterd bij. “In de tweede helft hebben we niet meer gevoetbald”, sipt de spits die toegeeft dat er best wat zenuwen bij de vrouwen waren. “Het is natuurlijk de eerste keer dat we kampioen kunnen worden.” Vorig jaar greep VVZ in de nacompetitie naast promotie.

Tessa van Gelder, de nummer drie in het klassement van de Salverda Trofee achter teamgenoot Alieke Kale, denkt dat het nog wel gaat lukken, maar met duels tegen de nummers drie en vier is zij daar niet zeker van.

JCHW, de Jeugd Combinatie Hoonhorst Wijthmen, kan VVZ een handje helpen door SVZW woensdag punten af te snoepen. Zaterdag kan VVZ kampioen worden als Juliana ’32 op bezoek komt.

 

Bron: de Swollenaer

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys