Boys is na rode kaart veel te sterk voor VSW

“Die rode kaart is schandalig. Je mag niet te veel klagen over de scheidsrechter, maar het frustreert wel enorm.” Dat zegt VSW-trainer Jan van der Kolk, die zijn ploeg zaterdag met 9-3 (!) zag verliezen van Zwolsche Boys. En dat terwijl er na tien minuten een 0-1 voorsprong op het bord stond.

(c) Hans Smit

VSW was van plan om de huid duur te verkopen en dat leek in eerste instantie prima te lukken. Binnen de kortste keren had VSW al een kans bij elkaar gespeeld en kort daarna was het raak. William van Oene maakte de 0-1 en dat was precies wat VSW voor ogen had. “We begonnen zo goed man. We hadden volle bak druk op Boys en hadden na tien minuten ook zo met 0-3 voor kunnen staan”, vertelt Van der Kolk, die daarna zag dat zijn ploeg het even kwijtraakte. Dat resulteerde in het sleutelmoment van de wedstrijd, kort nadat Rolf Haaksema de 1-1 had gemaakt.

Zwolsche Boys kreeg na 25 minuten, vanwege hands van Ruud de Rooij, een strafschop en diezelfde De Rooij ontving daarom een rode kaart. “Er werd geschoten en hij kreeg de bal tegen zijn lichaam. Dat je daar een penalty voor geeft, kan ik vrede mee hebben. Maar rood, dat is echt schandalig”, vindt Van der Kolk. De strafschop werd benut door Lennart Prins en daarmee was het hek van de dam. Diezelfde Prins maakte er voor de rust nog eentje en via Kevin Westerbeek was het na 45 minuten al 4-1.

(c) Hans Smit

VSW liet het daarna lopen, waardoor Zwolsche Boys naar hartenlust kon scoren. De dubbele cijfers kwamen in beeld, maar uiteindelijk stokte de teller bij negen. Prins, Ginaro van Deventer, Benjamin Wever, Westerbeek en Melvin Hofman voerden de score op en daar zette VSW via Ruben Lieftink en Joey Platenkamp nog twee doelpunten tegenover: 9-3. “Zonder die rode kaart hadden we deze wedstrijd misschien ook wel verloren, maar niet op deze manier. We waren goed onderweg, maar die beslissing heeft ons gigantisch genekt”, sluit Van der Kolk af.

Bron: Sportief Zwolle

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys