Zwolsche Boys duidelijk te sterk voor Rouveen

Op voorhand leek het duel tussen Zwolsche Boys en Rouveen zaterdag een interessante wedstrijd te worden, maar in de praktijk bleek dat anders. De Zwolse ploeg was duidelijk te sterk voor de concurrent en won met 3-0. “Een mooie, klinkende overwinning. Het zorgt wel voor wat opluchting”, stelt Boys-coach Bart Ester.

(c) Jan Burgman fotografie

Zwolsche Boys is de nummer twee van de derde klasse C, maar had voor zaterdag al drie achtereenvolgende wedstrijden niet meer gewonnen. Juist dat stipte Ester vooraf aan. “Er was geen man overboord, want we stonden nog steeds tweede. Toch merkte je wel dat er iets moest gebeuren en we weer eens wilden winnen. Daar hebben we ons ook echt op gefocust. Het maakte niet uit hoe”, vertelt de trainer, die zag dat de boodschap was aangekomen. Yavuz Özdemir was na twintig minuten al goed voor de 1-0 en kort na rust zorgde hij ook voor de 2-0.

Die marge bleef in stand en werd na een uur zelfs nog verder uitgebreid. Rolf Haaksema tekende voor de 3-0 en daarmee was de wedstrijd beslist. “Ik ben echt enorm blij met deze zege. Zowel voetballend als fysiek een prima pot. We hebben ze vanaf het eerste moment vastgezet, de lange bal laten spelen en dat hebben we in de hele wedstrijd goed gedaan”, vindt Ester, die repliek kreeg over zijn opmerking van eerder deze week over het missen van een killer. “Daar wordt dan gekkigheid over gemaakt, haha. Maar goed, vandaag staan we er wel. Yavuz maakt er twee en dat is hartstikke mooi.”

Bron Sportief Zwolle

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys