Ester ziet Boys winnen: ‘Hadden het lastig’

De uitslag (5-1) doet vermoeden dat Zwolsche Boys zaterdag in de beker geen kind had aan Wijthmen. Toch wil Bart Ester, de nieuwbakken coach van Boys, daar niets van weten. “Dat vind ik het mooie aan Wijthmen, ze blijven voetballen. We hadden het lastig”, concludeert de oefenmeester.

De trainer is in Zwolle-Zuid de vervanger van Jan Verheijen, die na afloop van vorig seizoen plotseling vertrok. Ester keerde daarmee terug bij ‘zijn’ club, want hij is een man van Zwolsche Boys. “Veel mensen vonden dat voor de hand liggend, maar dat was het niet. We doen het op dit moment wel heel leuk. We trainen op een hele andere manier, met vooral positievormen die we in de wedstrijden terug willen zien. De spelers beginnen om 20.00 uur met trainen en stappen om 21.45 uur voldaan en vol plezier van het veld. Dat zie je vandaag ook terug”, vertelt Ester.

Toch had Zwolsche Boys de handen vol aan Wijthmen. De ploeg van trainer Elvin Matuankotta kwam goed uit de startblokken en pakte Boys bij de keel. “Ze gingen va-banque van start, probeerden te voetballen en gingen ook voetballen. De eerste twintig, vijfentwintig minuten hadden we niets in te brengen. We komen voor rust wel met 2-0 voor, maar dat was heel geflatteerd”, weet Ester, die Lennart Prins en Kevin Westerbeek zag scoren. Na rust kwam de thuisploeg wat beter voor de dag en dat resulteerde in nog drie goals. Tweemaal Melvin Hofman en David Bloem zetten het totaal op vijf, terwijl Tom Diepman namens Wijthmen nog wat terug deed: 5-1.

“Wijthmen blijft voetballen en daar kwam ook dat tegendoelpunt uit voort. Daar baal ik wel van, want een keeper wil graag de nul houden. Toch is 5-1 prima, een goed resultaat”, vindt Ester, die vol vertrouwen is voor het aankomende seizoen. “Op dit moment is het nog zoeken, een beetje mixen en matchen. Maar het ziet er absoluut goed uit. We zijn enthousiast.”

Bron: Sportief Zwolle en meer foto’s van Jan Brugman Fotografie: klik hier

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys