Geen profloopbaan, maar wel meer dan driehonderd goals

Geen profloopbaan, maar wel meer dan driehonderd goals

Lodewijk de Vries in actie in zijn laatste seizoen                          Foto: Pedro Sluiter (archief)

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Tijdens zijn loopbaan liet Lodewijk de Vries (37) al liever zijn voeten spreken dan zijn mond, en woensdagavond bevestigde de inmiddels gestopte doelpuntenmachine zijn bijnaam als ‘man van weinig woorden’ toen hij in het zonnetje werd gezet tijdens de uitreiking van de Salverda Trofee. Een prima idee, vindt De Vries het om anderen over hem aan het woord te laten.

Het was Folly van Dam die het talent van De Vries onderkende en hem in 1995 van SV Zwolle naar FC Zwolle haalde. Veertien jaar was Loki toen. “Een sterke speler met een enorm goed schot. Niet erg snel, maar wel met een heel goed inzicht”, zegt Van Dam, destijds coördinator jeugdopleiding en hoofd scouting van de profclub. De Vries speelde vier jaar voor de FC en zat in zijn laatste seizoen acht keer op de bank bij de hoofdmacht. Tot een debuut kwam het niet. Dat had vooral met geld te maken. “Als hij zou spelen, moesten wij een bedrag over maken aan zijn eerdere clubs voor opleidingskosten. Dat heeft hem toen denk ik zijn debuut gekost. Financieel stond FC Zwolle er niet heel goed voor.” Van Dam noemt het jammer dat De Vries vervolgens voor ESC koos, maar begreep het wel. “Als hij nog een jaartje geduld had gehad, had hij denk ik wel zijn debuut gemaakt. Ik had hem graag in het betaald voetbal bij Zwolle gezien.” ……..

Meer lezen, klik dan op de link naar “de Swollenaer”

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys