Super schiet Zwolsche Boys met wereldgoal naar winst tegen ZAC

ZWOLLE – Net als in de eerste seizoenshelft heeft Zwolsche Boys de derby met ZAC gewonnen. Op eigen veld wonnen de groenwitten met 2-1 van ZAC.

Boys had aanvankelijk moeite met het 4-4-2-systeem van ZAC, maar de beste kansen waren toch voor de thuisploeg. Lodewijk de Vries schoot van dichtbij op de paal na een prima voorzet van de opgestoomde linksback Ginaro van Deventer. Aan de andere kant waren Bart Milanus en Robbin Bastiaan dreigend en een enkele keer ook zeer gevaarlijk. Één-op-één met de keeper faalde Milanus.

Vijf minuten voor rust kreeg De Vries de bal op een presenteerblaadje na een slippertje van Joris Schunselaar. Veel makkelijkere goals zal de goalgetter, die na dit seizoen afzwaait, niet gemaakt hebben. Verrassend genoeg kwam ZAC nog voor de pauze langszij. Een corner van Joey Groen vloog er ineens in. Protesten van Boys, die een overtreding op hun keeper claimden, werden weggewuifd.

 

Het werd de wedstrijd van Roy Super. De iets naar voren geschoven centrale verdediger kroonde zich tot matchwinner met een geweldige volley van bijna dertig meter. Super nam na 55 minuten spelen een afvallende bal ineens op zijn slof, raakte hem perfect, en liet de keeper kansloos. De bal zeilde in de linker bovenhoek.

Interview met matchwinner Roy Super

ZAC drong aan, maar grote kansen bleven uit voor de jonge formatie van trainer John Beijen, die het na afloop aan de stok had met Boys-keeper Nick Bouwman. Wat er precies aan de hand was, is onduidelijk, maar Beijen werd door spelers van Boys weggehouden bij Bouwman. Het verlies viel de Zwolse trainer zwaar. Voor de tweede keer dit seizoen heeft Beijen een nederlaag moeten slikken tegen de club waar hij zo lang deel van uitmaakte, eerst als speler later als trainer.

Bron: de Swollenaer

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys