Een echte Zwolse derby

A.s. zaterdag 10 maart, staat de burenruzie tussen Zwolsche Boys en ZAC op het programma. “Mooier zijn ze er niet, hoor. Dit is een echte Zwolse derby”, weet Zwolsche Boys-trainer Jan Verheijen.

De eerste ontmoeting tussen Zwolsche Boys en ZAC leverde Boys een 2-4 overwinning. Het is echter geen garantie voor wederom een goed resultaat, vooral omdat ZAC in een stuk betere vorm steekt. “Ze zijn bezig aan een goede reeks en gaan steeds beter voetballen. Ze hebben ook genoeg kwaliteit in de selectie, dus dat is niet raar. Het wordt een zware kluif”, weet Verheijen, die de aankomende week wellicht wat kan spieken. De beide teams trainen vaak naast elkaar. “Dan zie je dat zij heel vaak met een grote groep trainen. Wij hebben juist te maken met mutaties, want bijvoorbeeld Danny van der Vegt, en Jeffrey Groeneveld zijn gestopt, terwijl Maikel Kroes geblesseerd is.”

Toch leeft de coach, zoals gebruikelijk, met veel plezier toe naar de wedstrijd. “Ik kan me enorm op zo’n wedstrijd verheugen”, zegt Verheijen. “Het wordt vast en zeker een aparte sfeer, voor spelers, publiek, sponsoren, iedereen. We hebben zaterdag indoor soccer gespeeld en dan merk je dat er over de wedstrijd wordt gesproken. Dat zal rond trainingen niet anders zijn, want iedereen wil erbij zijn. Dit zijn de wedstrijden die je hoe dan ook wil spelen.” Strijd is wat betreft Verheijen het toverwoord. “Dat ga je zeker zien en dan is het belangrijk om scherp te beginnen. Als je daarna accenten op het voetbal kan leggen, heb je een goede kans om te winnen. Ik heb er zin in.”

Bron: Sportief Zwolle

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys