Lodewijk de Vries (36) stopt met voetballen

Lodewijks de Vries stopt met voetballen. De 36-jarige goaltjesdief, op dit moment spelend voor derdeklasser Zwolsche Boys, maakt het lopende voetbalseizoen nog af, maar hangt daarna zijn schoenen aan de wilgen. “Aan alles komt een eind. Het is mooi geweest”, vertelt de Zwolse spits.

© Hans Smit – Zwolleinbeeld.nl

Als je gaat zoeken naar de statistieken van Lodewijk de Vries, dan kom je bijna duizelig achter de computer vandaan. Hij speelde bij een gros aan clubs en maakte nog veel en veel meer doelpunten. Een dikke tweehonderd heeft hij er achter zijn naam staan, waarvan hij het merendeel maakte in het shirt van Dieze West. De Vries kwam zes seizoenen uit voor die club en sinds de zomer van 2016 is hij actief voor Zwolsche Boys. Na dit seizoen is de koek echter op. “Ik kan nog wel een jaartje doorgaan, maar dan kom ik op de bank terecht en hoort niemand meer wat van je. Dan stop ik liever op deze manier”, vertelt de aanvaller.

De Vries wil herinnerd worden als voetballer en dat is de reden dat hij stopt. Blessures, fysiek ongemak, dat ligt er niet aan ten grondslag. “Nee hoor, ik heb gelukkig nooit met echte blessures te maken gehad. Ik merk wel dat ik langer nodig heb voor herstel. Ik heb soms nog wel twee of drie dagen last van een wedstrijd”, lacht De Vries, die hoopt dat hij zijn ervaring over kan gaan brengen. Want de voetballerij gedag zeggen, dat gaat niet gebeuren. “Ik hoop dat ik nog ergens assistent-trainer kan worden of trainer van een leuk jeugdteam. En het zit in de planning om een trainersdiploma te halen.”

Bron: Sportief Zwolle

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys