Zwolsche Boys mist kansen, maar ‘ongeschreven voetbalwet’ blijft ploeg bespaard

 

ZWOLLE – Het is een klein wonder dat er niet gescoord wordt in het treffen tussen Zwolsche Boys en BAS, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Zwolsche Boys baalt daar het meest van, maar is ook blij dat de aloude, ongeschreven voetbalwet niet in werking is getreden.

“Dan weet je het wel, als je zelf vier, vijf kansen mist…”, verzucht Jan Verheijen tegen het einde van de wedstrijd tegen BAS, die eindigt zoals die begon: 0-0. De trainer ziet de bui hangen als BAS na weer een gemiste kans van Zwolsche Boys vervaarlijk opstoomt. Maar beide ploegen hebben deze middag het vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft zijn er onder meer drie fraaie passes, in potentie assists, van Ginaro van Deventer, die twee keer Lodewijk de Vries vrij zet voor de keeper en één keer Melvin Hofman, na een overstapje van Lennart Prins. Hofman schiet rechtdoor en raakt de binnenkant van de rechterpaal. Benjamin Wever schiet daarna de afvallende bal tegen de andere paal, ook aan de binnenkant. Het gebeurt in een fase van zo’n twintig minuten waarin Zwolsche Boys op de deur bonkt en het slot laat rammelen, maar uiteindelijk niet binnenkomt. Er volgen nog meer kansen, zoals een kopbal van Hofman en een inzet van dichtbij van Maartje Berginia, maar wat Boys ook probeert, de bal gaat er niet in.

In de omschakeling is BAS bij vlagen levensgevaarlijk, maar een gebrek aan scherpte plus een alerte doelman Danny van der Vegt voorkomen een Zwolse deceptie.

Van Deventer vreesde voor een tegentreffer, naarmate de goal van Boys uitbleef. “De ruimte op het middenveld was te groot, we konden het niet meer belopen. Beter een punt dan niks”, vat Van Deventer zijn gevoel samen.

Trainer Jan Verheijen kijkt terug op een mooie eerste seizoenshelft met de promovendus in de derde klasse C, waarin Boys op een zesde plaats staat. “Ik ben hartstikke trots op die gasten. We zijn gepromoveerd en als je dan zesde staat, doe je het goed. We zijn goed op weg om ons veilig te spelen. Dat is nog altijd het eerste doel”, aldus Verheijen.

Bron: De Swollenaer

Foto’s leiden naar de respectievelijke albums van Hans Smit, namens Sportief Zwolle en Chris Ipenburg

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys