Weer 3 punten voor Dames 1

Vandaag de Wedstrijd SVO VVZ VR1 tegen de nummer laatst in onze competitie DZSV VR1. Verrassend was hun overwinning afgelopen week tegen de nummer drie Be Quick’28, dus wij waren gewaarschuwd. Maar na onze goede overwinning uit bij Den Ham afgelopen week, wilden we direct laten merken dat er bij ons niets te halen valt.

Als staf hebben we besloten dat een goede reeks noodzakelijk is, om naar boven te kijken en definitief afscheid te nemen van de onderste plaatsen. De competitie is spannend en veel ploegen staan dicht bij elkaar. Dit kan alleen maar door meer vastigheden in het team te bouwen en dat betekent weer vaker met dezelfde 11 spelen/starten. Hierbij maken de speelsters het de staf best lastig, want het zit dicht bij elkaar.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van het erelid van Zwolsche Boys, Rein van Veen. Een icoon in het Zwolsche Voetbal en via deze weg wensen wij de familie en vrienden heel veel sterkte.

 

De wedstrijd:

Ondanks dat het krachtsverschil groot was, bleef DZSV toch de voetballende oplossing kiezen en dat siert deze ploeg. Veel ploegen kiezen maar voor de lange bal en kijken wel hoe voorin de voortzetting gevonden kan worden. Lieke opende de score op een assist van Lisa. Tessa ramde de 2-0 tegen de touwen vanuit een prima voorzet van Janiek. De mooiste goal kwam uit een voorzet van Janiek, die Lisa op waarde schatte en mooi voor haar tegenstander de bal keihard in het doel kopte. Dus 3x een voorzet vanaf de zijkanten nu weten we ook weer waarom het gaat bij het 1-4-3-3 systeem.

In de rust kon er gewisseld worden. De ingevallen Merle scoorde de 4-0 en de 5-0 maakte ze uit een corner. Janiek knalde zelf de 6-0 binnen en Romy maakte met links via een mooi boogje over de keeper de 7-0. Ondanks dat we in de rust nog hadden aangegeven dat de ‘nul’ heilig was, gebeurde het toch dat de concentratie wat verslapte en scoorde DZSV nog 2x tegen.

Woman of the match was Janiek Kwakkel met 1 goal en 2 assists

Volgende week tegen direct concurrent FC RDC uit Deventer

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys