SVO VVZ VR1 neemt de 3 punten mee uit Den Ham

Met 14 speelgerechtigde meiden en support op zaterdag 18 november op weg naar Den Ham voor de wedstrijd tegen het plaatselijke dames 1 elftal.

Bij aankomst gingen de hemelsluizen volledig open en al rennend dus van de parkeerplaats naar de droge kantine. En daar te horen dat we op gras speelden. Nat en drassig veld, maar ook de tegenstander zal daar last van hebben. De kleedkamer voor onze dames nog niet vrij, dus duurde het lang voor we de wedstrijdbespreking konden doen, terwijl Den Ham al lang en breed bezig was met de warming up.  Het zal toch niet weer hè. We hebben de laatste weken een allesbehalve goede reeks achter de rug. Verlies in Oene, onverwacht gelijk tegen Zelos, een keurig gelijkspel tegen Epe, maar dan weer verlies thuis tegen SVZW. Van een 5e plek inmiddels gezakt naar plek 9. Den Ham daarentegen stond inmiddels keurig op de 7e plek. Toch wel belangrijk om vandaag een keer een goed resultaat te behalen om in ieder geval niet naar beneden te hoeven kijken en weer een beetje aan te haken met de middenmoot en daarboven.

Rosan was vandaag afwezig, Heleen bij VR 2 en Lisa niet helemaal fit de week doorgekomen.

Met een gure wind schuin over het veld dan uiteindelijk om 14.30 de aftrap. In het begin speelden we goed. Ons eigen spel met verzorgd voetbal. Den Ham had achterin een aanvoerder staan die alle ballen voor haar voeten richting hun spitsen speelde en dat gebeurde dan ook zeer vaak. Op het middenveld van Den Ham bleef het rustig. Helaas gingen wij steeds meer mee in het onrustige spel en dat leverde voor het publiek weinig kijkplezier.

Gelukkig had Aleks snoep bij zich om iedereen aan de kant toch nog een beetje tevreden te houden in de kou.

Na een kleine 20 minuten dan eindelijk een geslaagde aanval over rechts waarbij uiteindelijk Janiek een strakke voorzet produceerde die bij Selina terecht kwam en die werkte de bal keurig in het net achter de Hammer keepster en zo kabbelde het spel onrustig voort. Slordig spel en veel balverlies over en weer en moest de bal regelmatig uit de sloot gevist worden.

In de rust nogmaals uitleg over hoe we willen spelen. Ons eigen spel en meer combinaties. En dat werkte blijkbaar. Want er waren meer 1-2tjes te zien. Mooie driehoekjes, kaatsen en doorspelen enzovoort. Na 15 minuten in de 2e helft begon de 0-2 Van Fleur naar Marit, terug naar Fleur, naar Lieke, terug naar Fleur en in het doel.

De wedstrijd was al wel in de pocket. Maar wel de concentratie en het verzorgde spel blijven houden. Een schot op de paal van Tessa, een poging te schieten over de keepster door Merle, Nog zo’n poging ook van Tessa en ook nog een schot op de paal van Janiek. Helaas niet meer doelpunten aan onze kant. Ook het middenveld stond als een huis en na de wissels van Mayke voor Lieke, Romy voor Merle en op het laatst ook nog Lisa voor Tessa,  maakte ons zeker niet zwakker.

Stelde Den Ham daar dan niets tegenover? Ja zeker wel.

Onze terriër op het middenveld, Senay, maakte het doorspelen richting hun voorhoede vaak onschadelijk. Maar Esther, Marit en Claudia moesten toch ook regelmatig aanvallen onderbreken en als men er dan toch een keer gevaarlijk doorheen kwam, dan was Annelinde vandaag onpasseerbaar. Een terechte overwinning en de nul achterin. Top meiden.

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys