‘Als het op penalties was aangekomen, hadden we gewonnen’

 

ZWOLLE – Derdeklasser Zwolsche Boys heeft de huid duur verkocht tegen eersteklasser Heino, maar kwam net tekort om een strafschoppenserie af te dwingen in de eerste knock out-ronde van de districtsbeker. Bij trainer Jan Verheijen heerst een ‘wat als-gevoel’ na de 5-4 nederlaag.

Verheijen baalt nog steeds van hoe zijn ploeg de 1-1 en 2-1 incasseerde nadat David Bloem met een fraaie goal de score had geopend. “Bij die eerste goal is er even geen communicatie en zijn we te apatisch. De tweede goal valt uit een standaard-situatie. Daar ben ik nog steeds pissig over. We hebben met Tim Benes en Maartje Berginia twee grote sterke kerels achterin en daar kan zomaar iemand tussenin die bal koppen. Dat mag niet. Dat soort momenten moeten we elimineren”, oordeelt Verheijen.

Het gevoel van ‘wat als…’ heerst bij de trainer, die beseft dat zijn ploeg voor een stunt had kunnen zorgen als het die goals niet zo makkelijk had weggegeven. Boys komt langszij dankzij Yavuz Özdemir (2-2) en even later weer dankzij Eugene Webb: 3-3. Pas in het laatste kwartier neemt Heino met twee goals afstand. Lennart Prins maakt er in de slotminuut nog 5-4 van. “Ik had het wel willen zien”, zegt Verheijen over een strafschoppenserie die er niet van kwam. Met Nick Bouwman stond er volgens Verheijen een penaltykiller onder de lat bij Zwolsche Boys. “Hij heeft in de competitie vier penalties gepakt in het tweede. Daar had ik m’n hoop op gevestigd. Als het op penalties was aangekomen, hadden we gewonnen. Dat weet ik zeker.”

Bron: de Swollenaer

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys