Olympus TOTO: ‘Met wederzijds respect’

Een mooiere Zwolse derby is er niet. Als de buurmannen ZAC en Zwolsche Boys de degens met elkaar kruisen, spat het vuurwerk er traditiegetrouw vanaf. Zaterdag is het onderonsje terug van weggeweest, want beide clubs troffen elkaar in het seizoen 2014-2015 voor het laatst. “Het zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Van Hatto Heim en WZC wil je winnen, maar zeker van ZAC”, zegt Boys-trainer Jan Verheijen.

Het is voor Zwolsche Boys een eerste periode van gemengde gevoelens. Als promovendus in de derde klasse C slaat de ploeg zeker geen modderfiguur, maar fantastisch gaat het ook weer niet. Uit de eerste zes wedstrijden haalde Zwolsche Boys acht punten en dat is geen slechte score. Toch heeft coach Verheijen zorgen. “Vooral over de fitheid van mijn spelers”, begint hij. “We missen Maikel Kroes, die een ongeluk heeft gehad. En Jeffrey Groeneveld is er vanwege privéomstandigheden niet meer bij. Daarnaast trainen we op een verschrikkelijk kunstgrasveld, waardoor er afgelopen donderdag nog drie jongens vroegtijdig moesten stoppen. Het is net een betonnen plaat en daar maak ik me oprecht zorgen over. De jongens krijgen last van de hamstrings.”

Toch kijkt Verheijen uit naar de derby van zaterdag tegen ZAC. Een heuse burenruzie, maar van haat en nijd is allang geen sprake meer. “Ben je bedonderd, er is wederzijds respect. Die jongens kennen elkaar allemaal, komen elkaar tegen in de stad. Het gaat om prestige, maar wel met respect”, zegt Verheijen, die zelf eerder actief was voor ZAC. Andersom geldt dat voor collega-trainer John Beijen, die een verleden heeft bij Zwolsche Boys. Verheijen verwacht zaterdag een pittig gevecht. “Een wedstrijd met veel strijd, zoals het in iedere derby gaat. Je moet lef tonen, agressief zijn, zodat je ’s avonds met opgeheven hoofd de stad in kunt. Want als je verliest, krijg je dat natuurlijk nog even te horen. Zo werkt dat.”

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys