Zwolsche Boys maakt indruk tegen tweedeklassers op oefentoernooi

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – De resultaten op het Berend Elzerman Toernooi in Oosterwolde zijn voor Zwolsche Boys een geweldige stimulans op weg naar het seizoen, dat op 23 september van start gaat. Op de slotdag van het oefentoernooi won de kersverse derdeklasser met 2-0 van Be Quick ’28 en kwam het slechts een doelpunt tekort voor de eindzege. DOS Kampen ging er met de hoofdprijs vandoor op het sportpark van VSCO ’61, waar ook SVI en WVF in actie kwamen.

Door twee doelpunten van Lodewijk de Vries, waarvan eentje van elf meter, was Zwolsche Boys te sterk voor Be Quick ’28. Eerder versloeg het team van trainer Jan Verheijen VSCO ’61 met 2-0 en verloor het met 3-0 van SVI. “Dat was een geflatteerde nederlaag”, zegt Verheijen. “Het ziet er hartstikke goed uit voor ons. We hebben drie goede wedstrijden gespeeld en hebben laten zien dat we meekunnen tegen tweedeklassers. Dat is een fantastische stimulans.” Verheijen stelt dat hard werken en een goede conditie aan de basis lagen van het goede spel. “We hebben al veertien trainingen achter de rug en dat zie je terug. Conditioneel waren we hartstikke goed en dan kun je ook veel initiatief nemen en durven.”

Tot genoegen van de ervaren trainer is de concurrentie groot bij de groenwitten, waar alleen Jeffrey de Nooijer (vakantie) nog ontbreekt. Door de komst van Jeffrey Groeneveld, Ginaro van Deventer en Danny van der Vegt (van Dieze West) kreeg de selectie een kwaliteitsimpuls. “Iedereen is er zich van bewust dat-ie hard moet werken voor zijn plaats”, aldus Verheijen, die de vaart erin wil houden. “We gaan deze week weer gas geven want zaterdag begint de beker. Dat zijn weer drie serieuze wedstrijden en daarna spelen we nog een oefenwedstrijd voor de competitie begint. Dan moeten we er staan.”

DOS Kampen, dat donderdag nog met 2-0 moest buigen voor Be Quick ’28, won de laatste pot met 3-1 van SVI. WVF verloor op de laatste speeldag met 4-1 van VSCO ’61. Iedereen kon van iedereen winnen op het jaarlijkse oefentoernooi van de Kanaries. Eindstand: 1. DOS Kampen 2. Zwolsche Boys 3. WVF 4. Be Quick ’28 5. SVI 6. VSCO ’61.

Bron: De Swollenaer

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys