Jan Verheijen: ‘Strijden voor een periode’

Jan Verheijen en ambities, ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De trainer van derdeklasser Zwolsche Boys komt nooit naar een club om genoegen te nemen met handhaving, hij wil altijd meer. Vorig seizoen lukte het om te promoveren en ook dit jaar heeft Verheijen een ambitieuze wens. “We willen zorgeloos voetballen en strijden voor de periodes. Dan zit je automatisch bij de eerste vijf of zes”, denkt de coach.

Zwolsche Boys had vorig seizoen in de vierde klasse één doel: promoveren. Het lukte niet om kampioen te worden, maar in de nacompetitie kreeg Boys het toch voor elkaar. PW 1885 werd verslagen en zodoende staat de Zwolse formatie nu aan de vooravond van haar rentree in de derde klasse C. Een uitdagende en prima competitie, met onder andere de derby tegen ZAC. Daarnaast wacht Zwolsche Boys ook ontmoetingen met onder ander Hattem, Hatto Heim en oude bekende Swift ’64. “Het is een schitterende competitie, met hele mooie clubs en accommodaties. Je speelt tegen ploegen die ook vooruit willen voetballen, zoals Hattem en Hatto Heim. De jongens willen graag bij de eerste vijf of zes eindigen. Je weet dan nooit of er nog een verrassing in zit”, roept Verheijen.

Zwolsche Boys roerde zich, bijna traditiegetrouw, weer enorm op de spelersmarkt. Zo heeft de club dit jaar de beschikking over goalgetter Jeffrey de Nooijer, terwijl ook Jeffrey Groeneveld terug is bij Boys. “We hebben er een paar spelers bij die al bekend waren met de club. Als we een Nederlandse zanger in de kantine hadden, zag je ze soms al lopen. Het aanpassen ging daarom ook vloeiend. Het was eigenlijk direct ouwe jongens krentenbrood”, vertelt Verheijen, die merkt dat de aanwinsten ook daadwerkelijk een positieve inbreng hebben. Zo won Zwolsche Boys afgelopen woensdag nog met 0-2 van tweedeklasser VSCO. “Mannen als Danny van der Vegt, Ginaro van Deventer en Jeffrey Groeneveld, die trekken hun mond wel los. Dat had het team ook wel nodig.”

Inmiddels is het vlaggenschip van de club alweer ruim een maand in training. In juli werd de voorbereiding al gestart, om eind september in topconditie aan het nieuwe avontuur te beginnen. Een tijdsbestek, lijkend op de voorbereidingsperiode van de profs van PEC. “Wat dat betreft ben ik misschien wel een beetje maf, haha. Ik hou er niet van om twee maanden niets te doen. Collega’s proppen alles in korte tijd, terwijl ik er liever goed de tijd voor neem. En de jongens zijn er tevreden over, dat is het belangrijkste”, weet de trainer, die zich komend seizoen enorm kan verheugen op de derby’s tegen ZAC. “De jongens hebben het daar nu al over. Er gaat dan automatisch een schepje bovenop hè, zo werkt dat. Die wedstrijden zijn de krenten in de pap.”

Bron: Sportief Zwolle

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys