Lim-Duan naar Zwolsche Boys

Voormalig profvoetballer Dominggus Lim-Duan speelt vanaf komend seizoen bij Zwolsche Boys, de ploeg die afgelopen zaterdag promoveerde naar de derde klasse. De middenvelder wordt in Zwolle-Zuid herenigd met trainer Jan Verheijen en spelers als Ginaro van Deventer, Jeffrey Groeneveld en Lodewijk de Vries, bekenden uit zijn tijd bij Dieze West, waar hij na vijf jaar vertrekt.

 

Dat Lim-Duan het shirt van Zwolsche Boys aan gaat trekken, komt vooral door Van Deventer. “Dat is een vriend van me. Een paar seizoenen geleden haalde ik hem over om naar Dieze te gaan. Nu doet hij het andersom.” De keuze om op een lager niveau te gaan spelen, is ook ingegeven door zijn werk, dat vooral in de avond plaatsvindt. “Ik kan niet altijd trainen, ben niet meer de fitste. Dus een lager niveau maakt mij niks uit. Ik wil fit worden en dan gewoon lekker voetballen, in Zwolle.”

De 34-jarige Lim-Duan zal bij veel Zwollenaren bekend zijn om zijn periode bij de plaatselijke FC. Van 2000 tot 2011 speelde de Blauwvinger bij de profclub, onderbroken door korte periode bij Excelsior en Eindhoven. Als profspeler speelde hij in totaal 212 wedstrijden, waarvan 64 in de Eredivisie. Na 2011 kwam Lim-Duan nog één jaar uit voor WHC, voordat hij het shirt van Dieze West aantrok.

 

“Het profvoetbal was een fantastische tijd, maar dat is geweest. Ik hoop nu bij Zwolsche Boys een mooie periode te hebben. Hopelijk kan ik de jonge jongens een beetje helpen, adviseren. En in het veld wat rust brengen.”

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys