Zwolsche Boys 1 pakt promotie naar 3e klasse

Goudhaantje Boys: ‘Het is een gekke huis
Op zijn oude dag laat Zwolsche Boys-spits Lodewijk de Vries zaterdag zien dat hij het nog prima kan. De goaltjesdief is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de promotie van Zwolsche Boys, want diep in blessuretijd helpt hij zijn ploeg aan een 3-2 overwinning op PW 1885. “Het is hier nu een gekke bende, echt prachtig. Ik hoop dat het laat wordt”, lacht De Vries.
Zwolsche Boys speelde de eerste wedstrijd tegen PW 1885 met 1-1 gelijk, waardoor er in Zwolle gewonnen moest worden om te promoveren. Boys leek direct op rozen te zitten, want in de eerste helft was het heer en meester. Melvin Hofman zorgde voor de 1-0 en daarna was het eigenlijk wachten op meer. “We hadden zo uit kunnen lopen naar 3-0 of 4-0, maar die bal ging er maar niet in. Zonde, want we hadden niets van ze te duchten”, vindt De Vries, die ook nog eens zag dat PW langszij kwam. Een strafschop bracht de gelijkmaker, maar daarna was het tijd voor De Vries. Eerst schoot hij zelf een penalty raak en kort voor het einde werd hij de gevierde man.
“Het wordt 2-1 voor ons, maar een paar minuten voor het einde koppen zij even de gelijkmaker binnen. Dan denk je dat het verlengen wordt, totdat Lennart Prins mij nog één keer wegstuurde. Ik kwam voor mijn verdediger en krulde de bal om de keeper in de verre hoek. Toen was het feest”, vertelt De Vries. En dat feest duurt nog wel even voort, want door de winnende van de spits is Zwolsche Boys volgend jaar weer derdeklasser. “Er was hier nog een toernooi, dus iedereen is lekker blijven hangen en er zijn ook nog twee zangers. Hartstikke mooi en dat is ook waar Boys om bekend staat. Dit wordt een mooi feest”, lacht De Vries nog maar eens.

“Het wordt 2-1 voor ons, maar een paar minuten voor het einde koppen zij even de gelijkmaker binnen. Dan denk je dat het verlengen wordt, totdat Lennart Prins mij nog één keer wegstuurde. Ik kwam voor mijn verdediger en krulde de bal om de keeper in de verre hoek. Toen was het feest”, vertelt De Vries. En dat feest duurt nog wel even voort, want door de winnende van de spits is Zwolsche Boys volgend jaar weer derdeklasser. “Er was hier nog een toernooi, dus iedereen is lekker blijven hangen en er zijn ook nog twee zangers. Hartstikke mooi en dat is ook waar Boys om bekend staat. Dit wordt een mooi feest”, lacht De Vries nog maar eens.

Via Sportief Zwolle zijn er foto’s van deze wedstrijd. Klik hier

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys