Goede uitgangspositie Zwolsche Boys na 1-1 in Enschede

ZWOLLE – Zwolsche Boys is helemaal kapot na de 1-1 op bezoek bij PW 1885, maar heeft goede papieren om in eigen huis promotie naar de derde klasse af te dwingen.

Net als CSV ’28-trainer Martin Reijnders rept Zwolsche Boys-trainer Jan Verheijen van een tegenstander, ook een vierdeklasser, die niet wil voetballen. Bovendien is de volgens Verheijen ‘bizarre hitte’ een grote tegenstander van zijn ploeg.

“Ik had er aan het eind een aantal bij die he-le-maal kapot waren. Het is leuk om te wandelen of om aan het water te liggen, maar als je ook nog moet presteren en meters moet maken… Dat was voor hen wat makkelijker want zij hadden niet die intentie om over de middenlijn te komen. Zij kiezen voor tien mensen achter de bal en zoek het maar uit. Dan heeft Manchester United (daar is de vergelijking weer, MdR) het geluk dat ze twee k*tgoals maken, wij missen drie kansen in het eerste kwartier. Ik ben dan toch wel blij dat we uiteindelijk wegkomen met 1-1.”

De vermoeidheid van Zwolsche Boys heeft uiteraard ook te maken met de wedstrijd van dinsdag tegen Olympia ’28. In Hasselt werden de groenwitten uitgeschakeld na strafschoppen terwijl ze een kwartier voor tijd nog op rozen zaten. “We hebben het afgelopen dinsdag laten liggen en we zijn bezig geweest om alles bij elkaar te rapen en te zorgen dat we vandaag gefocust waren. Dat waren we ook wel, maar de kansen die we in het begin krijgen maken we niet. Dan lopen we traditioneel weer tegen een goal op en gaan we met 1-0 de rust in.”

Verheijen ziet vervolgens veel balverlies bij zijn ploeg, maar ook nog een goede goal, kort voor tijd. Lennart Prins werkt een corner van Lodewijk de Vries bij de eerste paal binnen. “1-1 in een lastige uitwedstrijd geeft perspectief. Geen schade opgelopen. En zaterdag hebben we weer normale omstandigheden. We hebben de hele week om te herstellen. Koppen bij elkaar steken en dan gaan we het volgende week afmaken”, zegt Verheijen op karakteristieke zelfverzekerde wijze.

Verslag via de Swollenaer

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys