Voorbeschouwing EFC PW 1885 – Zwolsche Boys (en bus)

Zwolsche Boys in herkansing om promotie

De hoofdmacht van Zwolsche Boys kan op de komende twee zaterdagen promotie naar de derde klasse bewerkstelligen. Na de deceptie in Hasselt, waar Olympia’28 via strafschoppen aan het langste eind trok, krijgen de Boys een herkansing tegen EFC PW 1885 uit Enschede. Zaterdag uit, 3 juni thuis!

De tegenstander in de laatste ronde van de nacompetitie is voorlopig een grote onbekende. Het team komt al jarenlang uit in de vierde klasse in Oost, met enkele onderbrekingen in de derde in de seizoenen 2007/08 en 2014/15.
De Enschedese Football Club Prinses Wilhelmina (opgericht in 1885) eindigde dit voetbalseizoen op de vierde stek in 4D oost. Dat leverde de ploeg een plek in de play-offs op, waarin Zwolsche Boys de eerste tegenstander is. Bij de tricolores zijn ze niet afhankelijk van één topschutter; de 54 doelpunten zijn keurig verdeeld, voornamelijk onder Bernard Weijel (11), Mike Lippinkhof (10), Kay Lippinkhof (8), Ruben Luchtmeijer (8) en Mitch Bos (7). Afgaande op de leeftijden is PW een ervaren ploeg; het overgrote deel van de selectie is 25 jaar of ouder.

Hoe dan ook, enkel cijfers afkomstig van voetbaloost zegt natuurlijk niet veel. Zaterdag zal blijken wat de tegenstander in huis heeft. Dinsdagavond in Hasselt speelden de mannen van Jan Verheijen gevoelsmatig haast een thuiswedstrijd, fantastische support! We hopen in Enschede ook op die steun. De bus is al geregeld; aanmelden kan bij Bas van Rijnberk en Mark van Veen. €5,- per persoon voor hopelijk een mooie reis naar Enschede.

De return van dit tweeluik is op zaterdag 3 juni, op ons eigen veld!

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys