Keeper Van der Vegt naar Zwolsche Boys

Danny van der Vegt maakt de overstap naar Zwolsche Boys. De 35-jarige doelman komt over van Dieze West, waar hij zes seizoenen speelde en de opmars vanuit de derde klasse naar de hoofdklasse meemaakte. Van der Vegt speelde daarvoor zes jaar bij Alcides in Meppel en kwam eerder onder andere uit voor SV Zwolle en Go Ahead Kampen.

 

Na Ginaro van Deventer en Jeffrey Groeneveld is de sluitpost de derde versterking voor Zwolsche Boys, dat de komende weken in de nacompetitie zal strijden voor promotie naar de derde klasse. Met die twee (die ook uitkwamen voor Dieze), Lodewijk de Vries en coach Jan Verheijen treft Van der Vegt meerdere bekenden in Zwolle-Zuid. “Dat is ook een belangrijke reden om hier te komen spelen”, laat hij weten. De tijd bij Dieze zal Van der Vegt nooit vergeten, stelt hij. “Fijne mensen, echt een top tijd gehad.”

                                          Danny van der Vegt                          © Hayder Al Shaboot

De doelman begon in de jeugd ooit bij Zwolsche Boys. “De cirkel is rond”, weet hij. “Voor het niveau doe ik het niet meer. De gezelligheid eromheen vind ik ook heel belangrijk, en dat zit wel goed bij de Boys! Ik heb wel met enkele clubs gesproken, maar de juiste aanbieding zat er niet bij.” Dat zijn zoon in de jeugd van de groen-witten voetbalt, speelt ook een belangrijke rol in zijn keuze.

 

Van der Vegt zal bij Zwolsche Boys de concurrentie om de positie onder de lat aangaan met Nick Bouwman en Nik Kloosterboer.

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys