Ginaro van Deventer terug op oude nest

Zwolsche Boys verwelkomt komend seizoen Ginaro van Deventer in de selectie. De linksbenige vleugelverdediger annex middenvelder keert terug in Zwolle-Zuid na periodes bij HFC Storica en Dieze West. Met die laatste ploeg speelt Van Deventer dit jaar in de zondag hoofdklasse A.

 

De 26-jarige linkspoot promoveerde in zijn eerdere periode bij de Boys tweemaal met de hoofdmacht, waarvan één keer als A1-speler. Hij ging met de groen-witten van de vierde naar de tweede klasse. Na drie jaar Storica en twee seizoenen Dieze West keert de Zwollenaar weer terug op sportpark Jo van Marle. Bij Zwolsche Boys speelde Van Deventer vier seizoenen in het eerste elftal, nadat hij daar vanaf de C1 in de jeugd voetbalde.

Zijn stap van de hoofdklasse naar de vierde (mogelijk derde) klasse is voornamelijk ingegeven door een gebrek aan tijd. Door zijn werk lukt het niet om op hoger niveau te blijven spelen. “Daarnaast heb ik altijd goed contact met Jan (Verheijen, hoofdtrainer) en de jongens, dus de keuze was niet zo moeilijk. Volgend jaar bestaat de club honderd jaar, zou mooi zijn als we dan een feestje kunnen vieren. Al zou het mooi zijn als het de jongens dit jaar al lukt om te promoveren.”

 

Van Deventer is na middenvelder Jeffrey Groeneveld (34) de tweede speler die komende zomer terugkeert bij Zwolsche Boys. Groeneveld speelde in het kampioensjaar in de derde klasse een half jaar bij de vereniging uit Zwolle-Zuid.

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys