Dames 1 verliest nipt van sc Emmeloord VR1

De laatste thuiswedstrijd. En dan tegen de nummer 2, sc Emmeloord VR1. Een team wat het hele seizoen meegedaan heeft voor het kampioenschap. Onze vorige competitiewedstrijd tegen nummer 3, was er een om snel te vergeten, maar wel van te leren.

Voor het eerst sinds tijden weer een goede bezetting van onze eigen speelsters. Niet te lenen van VR2. Alleen Annelinde, Diane, Tessa, Kirsten en Nadia ontbraken op de spelerslijst. Nadia kon gelukkig wel vlaggen. Ook Chris ontbrak, iets met vogels fotograferen of zo ?.

Dus met 4 wissels op de bank en een gemotiveerd team om te laten zien dat de vorige wedstrijd een foutje was.

Er werd fel gestart en de linies bleven lekker klein. Emmeloord kwam er niet makkelijk uit en wij konden goed druk vooruit zetten. In het begin nog wel iets te vaak de lange bal. Maar in de loop van de wedstrijd werd er al meer gecombineerd. Dit resulteerde dan ook in de 14e minuut in een terechte voorsprong. Mayke veroverde de bal, speelde Selina in op rechts die hard uithaalde richting het doel. De keepster kreeg de bal niet onder controle, waardoor Fleur de rebound in kon tikken.
Helaas bleef deze stand maar 4 minuten op het scorebord. Doordat achterin iets te veel ruimte gegeven werd aan de linksvoor, kon deze richting onze 16 meter en op maat een voorzet geven die achter keepster Merle getikt werd. Dat was voor haar extra sneu omdat ze even daarvoor al een zeer goede redding verricht had, maar hier was geen houden aan.

En zo verliep de wedstrijd vooral op het middenveld. Senay had haar handen vol aan de beweeglijke en felle nummer 8 van Emmeloord. Maar dat deed ze voortreffelijk. Die kreeg bijna geen kans om mooie steekpasses te strooien, waar dat van onze kant van onder meer haar en Rosan richting de spitsen Fleur, Selina en Lisa-Marie wel gebeurde. Helaas leverde dat te weinig op. Net niet tussen de palen, op de paal, tegen de keepster. Maar achterin stond het eigenlijk aan onze kant ook als een huis. Romy had soms wat moeite met de lepe rechtsbuiten die vaak uit haar rug liep, maar dan waren Esther B. en Marit er vaak als extra slot.

In de 2e helft moest Esther M weg ivm werk en verving Aleksandra haar op rechts.
En in de 2e helft ook nog de vervanging op het moegestreden middenveld door Heleen, Claudia en Lieke. Zo gedurende de wedstrijd toch wel de gedachte dat het gelijke spel minstens verdiend was, maar winst ook niet gestolen zou zijn. Helaas. nadat 5 minuten voor tijd bij een aanval net buitenspel stond en een vrije trap voor Emmeloord opleverde, werd deze razendsnel genomen en diep gespeeld. De spits kon alleen op Merle af en tikt de bal beheerst in de verre hoek en daardoor geen punten voor ons.
Maar met opgeheven hoofd van het veld, want er is gestreden tot het eind. En gevoetbald!!!!

Een tevreden trainer!

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys