Supér werkt hard om fit te blijven en is ‘allang blij dat het dit seizoen goed gaat’

ZWOLLE – Roy Supér is dit seizoen het slot op de deur bij Zwolsche Boys en dat had een paar jaar geleden niemand gedacht, ook hijzelf niet. Met de voormalige vleugelspits als centrale verdediger wint Zwolsche Boys zaterdag met 2-1 van Zalk. Het maakt de ex-speler van SVI, Go Ahead Kampen, Berkum en Rohda Raalte niet uit. “Tot nu gaat het nog goed dit seizoen en daar ben ik allang blij om.”

Het citaat spreekt boekdelen. Sinds zijn komst naar Zwolsche Boys in 2014 is hij geplaagd door blessures met als dieptepunt het vorige seizoen. Een rugblessure hield hem lang aan de kant en de zorgen daarover zijn ook na zijn rentree blijven bestaan. Supér treft dan ook voorzorgsmaatregelen. “Dit seizoen gaat het wel goed, maar daar moet ik veel moeite voor doen. Ik zit er twee keer per week voor in de sportschool, en dan heb ik stabiliteit. Anders gaat m’n rug eraan. Ik heb nu een beetje last van m’n hamstring, maar dit seizoen ben ik blessurevrij. Ik hoop dat ik dat nog even door kan trekken. Net dertig geworden, dus de jaartjes gaan ook een beetje tellen. Het moet natuurlijk nog wel kunnen, maar ik moet wel twee keer in de week stabiliteitsoefeningen doen, wil ik het volhouden”, zegt de aanvoerder na afloop van de wedstrijd tegen Zalk.

Daarin speelt hij geen opvallende rol al is hij zo nu dan wel goed te horen. Dat laatste hoort ook bij zijn nieuwe rol; het elftal ‘neerzetten’ en coachen van achteruit. Een ontwikkeling die je vaker ziet bij voetballers op leeftijd. Nog een paar jaar en dan staat hij waarschijnlijk op doel. Supér kan hartelijk lachen om de suggestie. “Steeds verder naar achteren ja. Hoe ouder je wordt, hoe verder je weg wordt gedrukt. Dan drukken ze me straks op die bank en dan is het klaar, haha.”

In het geval van Supér ligt het iets anders. Het is niet zozeer de keuze van de voetballer zelf alswel een keuze ingegeven door het spelersmateriaal dat trainer Jan Verheijen bij Zwolsche Boys tot zijn beschikking heeft. “Het is wel een beetje een noodoplossing, maar ik vind het niet erg. Zoals je ziet hebben we enorm veel aanvallers en middenvelders. Als wij wat vaker de nul houden en ze voorin wat meer de kansen afmaken, dan moet het aan het einde van het seizoen wel goedkomen denk ik.” Dat afmaken van de kansen gaat zonder Lodewijk de Vries (familieweekeinde) en Lennart Prins (geschorst) enorm lastig tegen Zalk. Maartje Berginia en Maikel Kroes scoren in de eerste helft –tussendoor maakt Simon van Halm de 1-1 voor Zalk- , maar in het verloop van de partij toont de ploeg zich een meester in het verprutsen van kansen. Middenmoter Zalk is in de tweede helft echter niet meer bij machte om de nummer twee van 4C in de omschakeling pijn te doen.

Bron: Mark de Rooij van De Swollenaer

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys