Voetballen voor 45+’ers

Als 4-jarige kan je terecht bij de minipupillen, als puber in de juniorenteams en als (opgroeiende) volwassene zijn er genoeg seniorenteams beschikbaar. Maar na de veertig wordt het lastig. Dat grote veld, die volle negentig minuten. Gelukkig is voor alles een oplossing. Zo ook bij Zwolsche Boys. Voetbal voor 45+, op een half veld. Deelnemer Cor van Donkelaar vertelt over de vrijdagavond, de mooiste avond van de week.

“Elke vrijdag begint het te kriebelen. ‘s Morgens beginnen  de spelers al te appen naar elkaar: Wie komt er, wie komt er niet? De grappen en grollen vliegen digitaal door de lucht. En dat alles voor dat mooie spelletje; 45+ voetbal bij Zwolsche Boys.
Van 19:00 tot ruim over achten gebeurt het, elke vrijdagavond. Samen met voetbalmakkers van buurman ZAC. Zijn het er 12, dan spelen we 6 tegen 6. Net als kleine jongens, heerlijk!


De meeste spelers hebben al een heel voetballeven achter zich, en op oudere leeftijd wordt de praat groter, de buikjes dikker, en het tempo lager. ‘Hoe ouder ik word, hoe beter ik was’ is een kreet die wel van toepassing is. Het is altijd gezellig, al gaat het ook om de winst. Afsluitend spelen we de beslissende drie doelpunten, dan gaat het er lekker fel aan toe.


We trainen wekelijks en in de winterperiode spelen we één keer in de maand een toernooi bij een van de zusterverenigingen. Berkum, VSW, SVI, ZAC, CSV’28, soms Heino, Be Quick’28… Elke maand één avond, steeds bij een andere club. Ja, dan gaat het er lekker aan toe. Toeschouwers zijn er niet of nauwelijks, die kunnen het niet meer opbrengen, maar wat hebben we een lol.


Na afloop de kantine in, potje bier en Sisi erbij en dan opscheppen over hoe goed het wel niet was. Hoe later op de avond, hoe sterker de verhalen…dat zult u ongetwijfeld begrijpen.’’

Het 45+team tean van Zwolsche Boys heeft ‘eigen’ trainingshesjes ontvangen van Spijkerman Sport (clubkledingzwolle.nl) Dank daarvoor aan Wilfred Spijkerman.

Het team bestaat inmiddels uit ongeveer 16 enthousiaste heren, die elke vrijdagavond hun trainingspartij spelen en dus ook met regelmaat een toernooi spelen met leeftijdsgenoten van andere verenigingen.
Wie na het lezen van dit stukje zin heeft om mee te voetballen, is van harte welkom bij Zwolsche Boys.

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

      

Zwolsche Boys 1

 GEEN Competitie
tot nader bericht
00:00 uur

     

Zwolsche Boys