Net geen periode voor SVO VVZ

De periode met 8 wedstrijden stond vandaag op hetspel. Eigenlijk hadden we een riante uitgangspositie. Alle 7 wedstrijden gewonnen dus een gelijkspel zou voldoende zijn.

Desz had het echter ons zo moeilijk gemaakt als het maar kan. Fysiek voetbal en ze waren ook echt allemaal een keer zo groot en breed als ons op het achteraf grasveldje. Dit moet voor ons het signaal zijn goed combinatie voetbal te spelen, uit de duels blijven en snel scoren zodat we de tegenstander zouden kunnen demotiveren. We hebben al keer van dit soort tegenstanders gewonnen dus …….. gaan met die banaan.

Het spel golfde op en neer en de nr 11 van Desz bleek snel en gevaarlijk. VVZ stelde daar ook enkele gevaarlijke tegen aanvallen tegenover. Meerdere kansen kregen we tot dat eindelijk in de 25 minuut Kirsten Maarleveld de 0-1 voor ons binnen schoot. Hè hè nu zou het makkelijker moeten gaan.


Ondanks redelijke mogelijkheden prikten we er niet een extra balletje in. Desz wel zij kregen een paar kansen maar in de 43 minuut ramde hun nr 4 een vrije bal onberispelijk in de kruising. 1-1 met de rust.

De trainer had best een aantal aanvullingen op het tactische plan dus vol goede moed werd aan de 2de helft begonnen.

Het plan werkte prima binnen 10 minuten 3 grote kansen. Ze gingen er echter niet in. In de 25 minuut was onze back te laat en kreeg Desz weer een vrije trap. Weer ging de bal in de kruising. 2-1 achter dat was het teken nog meer risico te nemen. We kregen prima kansen maar ze waren net niet tussen de palen of de keepster verstoorde onze bedoelingen.

In de 75 minuut ging onze back nogmaals opzichtig in de fout en dat was de 3-1 voor Desz. 1 op 1 achterin, wissels en veel aanvallende intenties brachten echter niet het gewenste resultaat. Terecht verloren dus maar zoals de trainer zei: trots zijn op de 21 punten in 8 wedstrijden, een feestje vieren na die tijd en gewoon doorgaan.

De volgende periode brengt ons in duel met de directe concurrentie en dan maar zien waar je staat. We zijn trots op onze resultaten tot nu toe. Dus gewoon door blijven gaan met de voetbalzaken die we prima beheersen.

Blijven winnen van de mindere tegenstanders met alle respect en de concurrentie af troeven met ons voetbalspel. Nieuwe ronden nieuwe kansen. Als we in onszelf blijven geloven komt dat goed.

2 trotse trainers Evert en Chris

Meer foto’s zen? klik dan op onderstaande foto.